FØDSELSHISTORIEN

Fødselen min varte i underkant av fire timer, så det gikk innmari fort og er en del jeg ikke husker og kanskje noe jeg tar feil av er litt tåkete når jeg tenker tilbake. Men vi prøver, orker ikke å rette på alle feil det eventuelt er i teksten for blir jo en del! Jeg fødte uten smertestillende, brukte kun lystgass.

Jeg hadde gått ti dager over termin og hadde da time på sykehuset kl 09:00 lørdag 27 oktober. For å ta en vurdering om jeg skulle bli satt igang, jeg lå en liten stund med CTG registrering for å måle eventuelt rier/kynnere og hvordan babyen hadde det. Etter en liten stund bestemte jordmoren for å kjenne på meg (strippe) kalles det vel. Og da hadde jeg fortsatt to cm åpning og hun fikk "utvidet" det til tre cm. Men tegn til fødsel var det ingen til, så hun gikk og snakket med legen som var på sykehuset og da bestemte de at de skulle ta vannet mitt. Vannet tok hun 09:55, det var litt missfarget siden jeg var over tiden så jeg fikk også koblet noe til hodet til babyen(husker ikke hva det het) som senere ble koblet til en annen ledning under fødselen så vi kunne følge hjerterytmen under hele fødselen. Det var VELDIG betryggende!

Jeg fikk famile rom på føden for det var noe jeg ville ha så kjæresten kunne sove på sykehuset med meg. Da ble jeg sendt til rommet vi skulle ha for å se om det ble noe fortgang etter de tok vannet, og om det ikke gjorde det skulle jeg få drypp. Men bare etter noen minutter jeg hadde vært på rommet startet riene av seg selv, og da spurte jeg jordmoren om jeg kunne få klyster, så jeg slapp og bæsje på meg under fødselen, selvom det ikke hadde gjort noe. Men siden jeg hadde valget å ta det så gjorde jeg det ! Skal si det var leit å sitte på do med rier da, haha.. Når jeg var ferdig gikk jeg tilbake til rommet å la meg ned i sengen og riene var nå fullt igang med kun 1 minutt mellomrom, jeg hadde så vondt at jeg skrek og spydde omhverandre. Riene var noen forferdelige smerter, etter nesten to timer med intense rier kjenner jeg plutselig det trykker så fælt i rompa, jeg blir hysterisk og skriker " ååh jeg driter på meg, ææh jeg trur jeg føder nå, det trykker så fælt, Alexander hent jordmor". Jordmoren kommer inn på rommet 11:45 og kjenner på meg og hun bare " Oi, du er klar du! Du har 10 cm åpning! "

Så da gikk jeg til fødestua som er nesten rett over gangen, og ligger der en time nesten før jeg får enda mere trykketrang. Pressriene var ikke så vonde som åpningsriene, så godt var det. Men jeg hadde så vondt i ryggen, det var faktisk det jeg klagde over under selve fødselen. Så jeg spurte etter sånn saltvanns greier som jeg fikk i ryggen men de hjalp ingenting. Så eneste smertestillende jeg hadde var lystgass, det hjalp ikke noe på smertene men fy faen for en ruus og gøy det var med lystgassen. hehe! 

Jeg presset i en time og ti minutter frem til hun var ute. Samboeren satt "bak" meg for jeg var så redd han skulle se noe. Det jeg faktisk bekymret meg for under fødselen var at han skulle se neden til for det fikk han ikke lov til, han ville det ikke selv heller så klart, så var jo egentlig ikke noe å tenke på. Pressriene var veldig intense og klarte ikke å holde noe tilbake, føltes faktisk ut som jeg skulle bæsje på meg så jeg sa " det gjør vel ingenting om jeg driter?" og jordmoren bare "neida det gjør ingenting" og da skriker jeg " da driter jeg i om jeg driter på meg" haha. Jeg gjorde ikke det da, men er veldig naturlig så det skjer veldig ofte. Alina satt litt fast i fødselskanalen så jeg roper " er hode derformert? " . Men var jo så klart ikke det, hehe. Jordmoren spurte om jeg ville se hode med speil, men det ville jeg ikke. Jeg kjente heller neden til og da kjente jeg hode stå i åpningen og det var veldig rart, men ga meg også enda mere krefter for da klarte jeg å tenke at hun snart var her om jeg klarte å samle mere krefter å presse enda hardere.

Vips var hodet ute, og kroppen bare sklidde ut 13:50 ! Jeg fikk hun rett oppå brystet mitt og det var en fantastisk følelse. Helt til jeg plutselig ser hun blir slappere og slappere, så jeg skriker " hun dør hun dør, hun puster ikke" . Så jordmoren måtte kjappe og klippe navlestrengen og ta hun med på et annet rom å gi henne pustehjelp. Det var noen lange forferdelige minutter, jeg lå der bare å ventet og tenkte det værste. Men heldigvis hentet de kjæresten min så fikk han komme inn på det andre rommet å se at alt var bra. Hjertelyden var fin hele veien, hu trengte bare litt start hjelp. 

Idag er hun hele fire uker og hun har lagt på seg masse allerede og hun har det godt <3 Hun veide forresten 3650 G og var 48 CM lang da hun ble født <3 Jeg syns jeg hadde en kjempe fin fødsel og var ikke så ille som jeg hadde forestilt meg selvom jeg trudde jeg skulle dø når jeg hadde åpningsrier, det var forferdelige smerter. Men hadde helt klart gjort det igjen! Og jeg gruer meg overhodet ikke til å føde neste gang. Jeg hadde også verdens beste jordmor under fødselen, så rolig, behagelig, hyggelig jente skal man lete lenge etter! Gjorde meg så trygg før, under og etter fødsel. Så takk til henne for all hjelp :-)

Her ligger jeg på fødestuen og snart klar for å presse. Se så lilla hun var når hun var ute, dette var da jeg fikk hun rett på brystet før hun ble tatt ut i det andre rommet.


Pappaen til Alina som er med på det andre rommet å får sett at alt er bra og fin klippet navlestrengen :-)

Og endelig fikk jeg henne tilbake, det var helt fantastisk <3

Å være mamma er det beste som har skjedd meg i livet <3

resultatet

Nå har vi vært hos Strømmen fotografene fame schrøder og fått sett bildene og plukket ut hvem vi ville ha. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet, og er veldig glad for at jeg dro på fotografering der. Tenkte og vise dere noen av mine favoritter. Fikk litt over 50 bilder på cd, i mitt tilfelle på minnepenn siden jeg ikke har cd rom på pcn min. Anbefaler virkelig de fleste og dar på nyfødt fotografering, virkelig ett minne for livet og noe man kan se tilbake til. 

Gå inn på hjemmesiden dems her eller facebooken her for å se prisene de har om du er intressert å gå dit, jeg er veldig fornøyd hvertfall og kan anbefale strømmen fotografene til dere som skal ta bilder i nærmeste fremtid :-)
Dette er mine favoritt bilder og disse valgte jeg og få store. Bilde nr en skal jeg ha på lerret som er 40x40, og ha på soverommet over sengen. Det blir nok kjempe fint, og bilde nr to har jeg valgt å ha vanlig bilde og ramme inn. Gleder meg veldig til bildene er ferdig å jeg får hentet de! // Hva syns dere om bildene?

baby fotografering

Idag har vi vært på fotografering hos Strømmen fotografene fame schrøder, virkelig glad for at vi gjorde dette. Gleder meg enormt til jeg får se bildene neste fredag, fikk se litt av bildene på kameraet og det så virkelig bra ut. Fotografen vi hadde var kjempe hyggelig og lett og være med, som gjorde bildene enda bedre, virkelig flink og behagelig fotograf. Vi tok noen bilder av Alina på saueskinn i kurv og noen av oss alle tre. Kommer til å bli så fint og ha i stuen her på stort lerret på veggen ! Gleder meg til å vise dere bildene også. 

 Anbefaler dere som holder til i nærheten av Strømmen og skal ta bilder skjekker ut Strømmen fotografene, for hittil er jeg kjempe fornøyd med opplevelsen der.

Vi var på fotograferingen i en time ca, måtte gi oss etter det for da var hun trøtt og ville ikke slutte å gråte før hun ble lagt i vognen sin så da ville hun ikke mer, men vi fikk så mange fine bilder at det gjør ingenting.Gå gjerne inn på facebook siden dems her eller hjemmesiden her for å se prisene de har og bilder.

en liten oppdatering

Alina er allerede nesten to uker gammel ! Tiden går kjempe fort og jeg nyter hvert eneste sekund, jeg har fått verdens snilleste datter. Fikk veldig mye skryt av henne både av helsesøster og jordmødrene på sykehuset. Da vi dro fra sykehuset hadde hun kun gått ned 130 gram noe som ikke er mye i det hele tatt og to dager senere hadde hun allerede tatt igjen kroppsvekten sin. Når hun ble født veide hun 3650 gram og fire dager senere veide hun 3730 gram! Så hun spiser veldig godt.

Hun er kjempe snill, har nesten allerede en rutine. Men det kan fort endre seg, jeg syns det var mye mere slitsomt å gå gravid enn det det er å være mamma, hvertfall sånn ting er nå. Hun gråter ikke mye, når hun er sulten ligger hun bare å lager masse lyder og hun gråter kun hvis jeg er for treg med å ta hun opp, hun er rett og slett en drøm. Å være mamma til Alina er noe jeg virkelig elsker, når jeg legger meg om kveldene gleder jeg meg masse til neste dag så det kribler i magen, hihi ! Livet er bare herlig <3


// Er det noe spesielt dere vil jeg skal blogge om så er det bare å komme med ønsker :D 

mobilblogg: lykkerus

Tenkte å titte innom å si at alt er bare bra, nå har Alina nettopp fått pupp og ny bleie så nå ligger hun å sover :-) Blir litt død tid her på sykehuset når hun sover så da kan jeg jo slengen inn ett innlegg, tredje gangen jeg prøver nå. Men blir så fjern av å amme, haha..

Imorgen skal vi hjem fra sykehuset, det gleder jeg meg veldig til. Aldri hatt det bedre, livet er herlig
jeg har blitt mamma !!

Da har lille prinsessa vår kommet til verden ! Født 13:50 idag og hun veide 3650 gram og er 48 cm lang. Helt perfekt ! <3
lille prinsessen vår

Har fortsatt ikke kommet! Men imorgen skal jeg på sykehuset kl 09:00 og da får jeg vite nærmere hva som vil skje, håper de setter meg igang med engang så jeg kan få gullet fortest mulig. Har jo gått ni dager over tiden idag, det har gått fort egentlig men samtidig veeldig sakte ! Er så godt å vite at endelig er vente tiden snart over, kommer til å oppdatere imorgen (kanskje) hvordan det går. 

Idag har jeg vært i Sverige og handlet, ikke vits å sitte på rompa å vente ! For skjer jo aldri noenting uansett. Kjøpt inn masse små godt til ikveld, så nå skal vi snart spise taco og bare kose oss resten av kvelden <3 Hatt mye magevondt og vonde kynnere idag men ikke vondt nok til at det er noe. Men hvem vet, kanskje det skjer inatt?


Ganske sprengt om dagen nå, pluss masse vann i kroppen ! 41 + 5  uker. Om bare to dager har jeg gått 42 uker gravid! 

to cm åpning

Var på overtidskontroll klokken 09:00 idag tidlig, siden jeg er syv dager over termin idag. Og da tok dem skikkelig grundig skjekk av lille prinsessen i magen min på ultralyd og ctg registering. Det var godt med fostervann, morkaken fungerte helt perfekt også regnet de ut ca vekt ut ifra ultralyden og hun er ca 3800 g, mer eller mindre. Jeg tipper hun er noe rundt 4100 g, noe jeg syns er mye. Men det er faktisk ganske normalt. Så blir ei litt stor jente trur jeg, men ikke unormalt. Lå helt gjennomsnittelig. 

Jeg ble noe som heter "strippet" da en innvendig skjekk for å se modenhet, evnt åpning osv. Og jeg hadde ca 2 cm åpning, og kanskje det blir noe fort gang på ting nå som jordmoren har tøyd litt inni der. Fikk en god nyhet og det er at om fødselen ikke starter av seg selv innen lørdag. Så skal jeg på føden kl 09:00 lørdags morgen, og da blir jeg satt igang og det er så godt å vite ! Nå er det ikke lenge igjen til jeg får se prinsessa mi, fikk også bekreftet nok engang idag at det er ei jente der inne <3 Var herlig å se hun igjen å se alt var bra! Nå er det bare å vente :D 

Bilde fra sykehuset idag også ett bilde jeg tok på badet istad. Har på boksershortsen til kjæresten <3

fem dager på overtid

Tenkte det var påtide å si hei igjen, og medele at jeg fortsatt ikke har født! Nå er jeg 41 uker og 1 dag gravid, så jeg er fem dager på overtid. Skal si disse dagene går sakte, og det er som om jeg sitter på pinebenken. Dette med å vente og lure på når det skal skje, er rett og slett slitsomt! Har overtids kontroll kl 09:00 nå på onsdag så nå syns jeg hu like så godt kan holde seg inne til da, for da kan jeg føle meg enda tryggere under fødselen siden det er ultralyd og sånt og kanskje jeg får vite ca hvor mye hun veier også. 

Er så redd hun skal være stor, jeg har jo lagt på meg 23 kilo nå! Det er helt sykt, men mye av det er også vann. Og betyr ikke nødvendigvis at hun blir stor selvom jeg har lagt på meg mye, egentlig har det ikke så mye å si i det hele tatt. Kan hvertfall tenke meg at innen en uke så er jeg endelig mamma ! For man skal helst ikke gå lengre enn 2 uker overtiden, så håper de setter meg igang nå på onsdag om ingenting har skjedd til da. Skal trygle de om det, og si jeg blir så sliten at om jeg må gå lenger over tiden så er jeg ikke sikker på om jeg har nok krefter til å føde, hehe. Så de MÅ!

Eneste jeg har gjort idag er å farge brynene mine og nappe de, nå venter jeg på at mamma skal komme hjem med hårfarge til meg så skal jeg få tatt etterveksten min. Forresten for de som ikke vet jeg er hjemme hos moren min på Kongsvinger frem til jeg føder siden jeg har fødeplass her, bor egentlig på Strømmen men ville ikke føde på Ahus.

Underveis 

Etter, glemte selvfølgelig å ta før bilde da men.. 

Og for de som lurer så bruker jeg denne å farge med, fåes kjøpt på vita og cubus som jeg vet om og koster 75 kr eller noe sånt. 


41 uker fortsatt ingen baby

Mange som skjekker inn her på bloggen og lurer på om jeg har født enda, og da kan jeg svare meg engang NEI det har jeg ikke ! Imorgen har jeg gått 41 uker gravid, noe som gjør meg sprø! Herregud så tregt dagene går når man har gått over termin, nå er jeg tre dager over termin. Aldri vært så utålmodig før, kjenner også to stk som har termin etter meg som allerede har født, har ei vennine som har termin om 2 uker og hun er i fødsel nå. Blir blod sjalu, haha! Alle sniker i køen forbi meg, mens jeg fortsatt er er sprekkferdig og ingenting skjer! 

Regner med at jeg ikke kommer til å føde med det første heller, for har ingen tegn til fødsel. Har ingen kynnere lenger noe som er veldig rart, de har dabbet helt av! Skal på overtids kontroll på onsdag om det ikke har skjedd noe til da, noe jeg regner med at det ikke har. Men håper veldig fødselen starter snart, blir nesten litt deprimert også nå som dagene går så sagte og det er ikke noe å finne på heller som får tiden til å gå. Sex hjelper heller ikke, for tro meg vi prøver! høhø ..  

Gleder meg så altfor mye til jenta vår kommer, godt å vite at hun hvertfall er her innen 2 uker ! 

Slenger med ett bilde av litt av stuen vår, eller er jo nesten hele for stuen for den er ikke stor men har også en del til med spisebord. Kommer til å legge ut bilder av hele leiligheten etterhvert når den er ferdig. Mye som må gjøres enda :-)
 title=""> Marita Michelsen, 20 år bor i Akershus sammen med samboeren min Alexander. Og vi har en nydelig datter som heter Alina, følg meg gjerne ♡ Kontakt meg på : maritasblogg@hotmail.no ♡

Lilypie First Birthday tickers


Februar 2014 September 2013 Juli 2013 Mai 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 Mars 2012


Blogg livet som mamma Shopping Skjønnhet Svangerskapet