FØDSELSHISTORIEN

Fødselen min varte i underkant av fire timer, så det gikk innmari fort og er en del jeg ikke husker og kanskje noe jeg tar feil av er litt tåkete når jeg tenker tilbake. Men vi prøver, orker ikke å rette på alle feil det eventuelt er i teksten for blir jo en del! Jeg fødte uten smertestillende, brukte kun lystgass.

Jeg hadde gått ti dager over termin og hadde da time på sykehuset kl 09:00 lørdag 27 oktober. For å ta en vurdering om jeg skulle bli satt igang, jeg lå en liten stund med CTG registrering for å måle eventuelt rier/kynnere og hvordan babyen hadde det. Etter en liten stund bestemte jordmoren for å kjenne på meg (strippe) kalles det vel. Og da hadde jeg fortsatt to cm åpning og hun fikk "utvidet" det til tre cm. Men tegn til fødsel var det ingen til, så hun gikk og snakket med legen som var på sykehuset og da bestemte de at de skulle ta vannet mitt. Vannet tok hun 09:55, det var litt missfarget siden jeg var over tiden så jeg fikk også koblet noe til hodet til babyen(husker ikke hva det het) som senere ble koblet til en annen ledning under fødselen så vi kunne følge hjerterytmen under hele fødselen. Det var VELDIG betryggende!

Jeg fikk famile rom på føden for det var noe jeg ville ha så kjæresten kunne sove på sykehuset med meg. Da ble jeg sendt til rommet vi skulle ha for å se om det ble noe fortgang etter de tok vannet, og om det ikke gjorde det skulle jeg få drypp. Men bare etter noen minutter jeg hadde vært på rommet startet riene av seg selv, og da spurte jeg jordmoren om jeg kunne få klyster, så jeg slapp og bæsje på meg under fødselen, selvom det ikke hadde gjort noe. Men siden jeg hadde valget å ta det så gjorde jeg det ! Skal si det var leit å sitte på do med rier da, haha.. Når jeg var ferdig gikk jeg tilbake til rommet å la meg ned i sengen og riene var nå fullt igang med kun 1 minutt mellomrom, jeg hadde så vondt at jeg skrek og spydde omhverandre. Riene var noen forferdelige smerter, etter nesten to timer med intense rier kjenner jeg plutselig det trykker så fælt i rompa, jeg blir hysterisk og skriker " ååh jeg driter på meg, ææh jeg trur jeg føder nå, det trykker så fælt, Alexander hent jordmor". Jordmoren kommer inn på rommet 11:45 og kjenner på meg og hun bare " Oi, du er klar du! Du har 10 cm åpning! "

Så da gikk jeg til fødestua som er nesten rett over gangen, og ligger der en time nesten før jeg får enda mere trykketrang. Pressriene var ikke så vonde som åpningsriene, så godt var det. Men jeg hadde så vondt i ryggen, det var faktisk det jeg klagde over under selve fødselen. Så jeg spurte etter sånn saltvanns greier som jeg fikk i ryggen men de hjalp ingenting. Så eneste smertestillende jeg hadde var lystgass, det hjalp ikke noe på smertene men fy faen for en ruus og gøy det var med lystgassen. hehe! 

Jeg presset i en time og ti minutter frem til hun var ute. Samboeren satt "bak" meg for jeg var så redd han skulle se noe. Det jeg faktisk bekymret meg for under fødselen var at han skulle se neden til for det fikk han ikke lov til, han ville det ikke selv heller så klart, så var jo egentlig ikke noe å tenke på. Pressriene var veldig intense og klarte ikke å holde noe tilbake, føltes faktisk ut som jeg skulle bæsje på meg så jeg sa " det gjør vel ingenting om jeg driter?" og jordmoren bare "neida det gjør ingenting" og da skriker jeg " da driter jeg i om jeg driter på meg" haha. Jeg gjorde ikke det da, men er veldig naturlig så det skjer veldig ofte. Alina satt litt fast i fødselskanalen så jeg roper " er hode derformert? " . Men var jo så klart ikke det, hehe. Jordmoren spurte om jeg ville se hode med speil, men det ville jeg ikke. Jeg kjente heller neden til og da kjente jeg hode stå i åpningen og det var veldig rart, men ga meg også enda mere krefter for da klarte jeg å tenke at hun snart var her om jeg klarte å samle mere krefter å presse enda hardere.

Vips var hodet ute, og kroppen bare sklidde ut 13:50 ! Jeg fikk hun rett oppå brystet mitt og det var en fantastisk følelse. Helt til jeg plutselig ser hun blir slappere og slappere, så jeg skriker " hun dør hun dør, hun puster ikke" . Så jordmoren måtte kjappe og klippe navlestrengen og ta hun med på et annet rom å gi henne pustehjelp. Det var noen lange forferdelige minutter, jeg lå der bare å ventet og tenkte det værste. Men heldigvis hentet de kjæresten min så fikk han komme inn på det andre rommet å se at alt var bra. Hjertelyden var fin hele veien, hu trengte bare litt start hjelp. 

Idag er hun hele fire uker og hun har lagt på seg masse allerede og hun har det godt <3 Hun veide forresten 3650 G og var 48 CM lang da hun ble født <3 Jeg syns jeg hadde en kjempe fin fødsel og var ikke så ille som jeg hadde forestilt meg selvom jeg trudde jeg skulle dø når jeg hadde åpningsrier, det var forferdelige smerter. Men hadde helt klart gjort det igjen! Og jeg gruer meg overhodet ikke til å føde neste gang. Jeg hadde også verdens beste jordmor under fødselen, så rolig, behagelig, hyggelig jente skal man lete lenge etter! Gjorde meg så trygg før, under og etter fødsel. Så takk til henne for all hjelp :-)

Her ligger jeg på fødestuen og snart klar for å presse. Se så lilla hun var når hun var ute, dette var da jeg fikk hun rett på brystet før hun ble tatt ut i det andre rommet.


Pappaen til Alina som er med på det andre rommet å får sett at alt er bra og fin klippet navlestrengen :-)

Og endelig fikk jeg henne tilbake, det var helt fantastisk <3

Å være mamma er det beste som har skjedd meg i livet <3

resultatet

Nå har vi vært hos Strømmen fotografene fame schrøder og fått sett bildene og plukket ut hvem vi ville ha. Jeg er kjempe fornøyd med resultatet, og er veldig glad for at jeg dro på fotografering der. Tenkte og vise dere noen av mine favoritter. Fikk litt over 50 bilder på cd, i mitt tilfelle på minnepenn siden jeg ikke har cd rom på pcn min. Anbefaler virkelig de fleste og dar på nyfødt fotografering, virkelig ett minne for livet og noe man kan se tilbake til. 

Gå inn på hjemmesiden dems her eller facebooken her for å se prisene de har om du er intressert å gå dit, jeg er veldig fornøyd hvertfall og kan anbefale strømmen fotografene til dere som skal ta bilder i nærmeste fremtid :-)
Dette er mine favoritt bilder og disse valgte jeg og få store. Bilde nr en skal jeg ha på lerret som er 40x40, og ha på soverommet over sengen. Det blir nok kjempe fint, og bilde nr to har jeg valgt å ha vanlig bilde og ramme inn. Gleder meg veldig til bildene er ferdig å jeg får hentet de! // Hva syns dere om bildene?

baby fotografering

Idag har vi vært på fotografering hos Strømmen fotografene fame schrøder, virkelig glad for at vi gjorde dette. Gleder meg enormt til jeg får se bildene neste fredag, fikk se litt av bildene på kameraet og det så virkelig bra ut. Fotografen vi hadde var kjempe hyggelig og lett og være med, som gjorde bildene enda bedre, virkelig flink og behagelig fotograf. Vi tok noen bilder av Alina på saueskinn i kurv og noen av oss alle tre. Kommer til å bli så fint og ha i stuen her på stort lerret på veggen ! Gleder meg til å vise dere bildene også. 

 Anbefaler dere som holder til i nærheten av Strømmen og skal ta bilder skjekker ut Strømmen fotografene, for hittil er jeg kjempe fornøyd med opplevelsen der.

Vi var på fotograferingen i en time ca, måtte gi oss etter det for da var hun trøtt og ville ikke slutte å gråte før hun ble lagt i vognen sin så da ville hun ikke mer, men vi fikk så mange fine bilder at det gjør ingenting.Gå gjerne inn på facebook siden dems her eller hjemmesiden her for å se prisene de har og bilder.

en liten oppdatering

Alina er allerede nesten to uker gammel ! Tiden går kjempe fort og jeg nyter hvert eneste sekund, jeg har fått verdens snilleste datter. Fikk veldig mye skryt av henne både av helsesøster og jordmødrene på sykehuset. Da vi dro fra sykehuset hadde hun kun gått ned 130 gram noe som ikke er mye i det hele tatt og to dager senere hadde hun allerede tatt igjen kroppsvekten sin. Når hun ble født veide hun 3650 gram og fire dager senere veide hun 3730 gram! Så hun spiser veldig godt.

Hun er kjempe snill, har nesten allerede en rutine. Men det kan fort endre seg, jeg syns det var mye mere slitsomt å gå gravid enn det det er å være mamma, hvertfall sånn ting er nå. Hun gråter ikke mye, når hun er sulten ligger hun bare å lager masse lyder og hun gråter kun hvis jeg er for treg med å ta hun opp, hun er rett og slett en drøm. Å være mamma til Alina er noe jeg virkelig elsker, når jeg legger meg om kveldene gleder jeg meg masse til neste dag så det kribler i magen, hihi ! Livet er bare herlig <3


// Er det noe spesielt dere vil jeg skal blogge om så er det bare å komme med ønsker :D Marita Michelsen, 20 år bor i Akershus sammen med samboeren min Alexander. Og vi har en nydelig datter som heter Alina, følg meg gjerne ♡ Kontakt meg på : maritasblogg@hotmail.no ♡

Lilypie First Birthday tickers


Februar 2014 September 2013 Juli 2013 Mai 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 Mars 2012


Blogg livet som mamma Shopping Skjønnhet Svangerskapet Trening og Mat