mobilblogg: lykkerus

Tenkte å titte innom å si at alt er bare bra, nå har Alina nettopp fått pupp og ny bleie så nå ligger hun å sover :-) Blir litt død tid her på sykehuset når hun sover så da kan jeg jo slengen inn ett innlegg, tredje gangen jeg prøver nå. Men blir så fjern av å amme, haha..

Imorgen skal vi hjem fra sykehuset, det gleder jeg meg veldig til. Aldri hatt det bedre, livet er herlig
jeg har blitt mamma !!

Da har lille prinsessa vår kommet til verden ! Født 13:50 idag og hun veide 3650 gram og er 48 cm lang. Helt perfekt ! <3
lille prinsessen vår

Har fortsatt ikke kommet! Men imorgen skal jeg på sykehuset kl 09:00 og da får jeg vite nærmere hva som vil skje, håper de setter meg igang med engang så jeg kan få gullet fortest mulig. Har jo gått ni dager over tiden idag, det har gått fort egentlig men samtidig veeldig sakte ! Er så godt å vite at endelig er vente tiden snart over, kommer til å oppdatere imorgen (kanskje) hvordan det går. 

Idag har jeg vært i Sverige og handlet, ikke vits å sitte på rompa å vente ! For skjer jo aldri noenting uansett. Kjøpt inn masse små godt til ikveld, så nå skal vi snart spise taco og bare kose oss resten av kvelden <3 Hatt mye magevondt og vonde kynnere idag men ikke vondt nok til at det er noe. Men hvem vet, kanskje det skjer inatt?


Ganske sprengt om dagen nå, pluss masse vann i kroppen ! 41 + 5  uker. Om bare to dager har jeg gått 42 uker gravid! 

to cm åpning

Var på overtidskontroll klokken 09:00 idag tidlig, siden jeg er syv dager over termin idag. Og da tok dem skikkelig grundig skjekk av lille prinsessen i magen min på ultralyd og ctg registering. Det var godt med fostervann, morkaken fungerte helt perfekt også regnet de ut ca vekt ut ifra ultralyden og hun er ca 3800 g, mer eller mindre. Jeg tipper hun er noe rundt 4100 g, noe jeg syns er mye. Men det er faktisk ganske normalt. Så blir ei litt stor jente trur jeg, men ikke unormalt. Lå helt gjennomsnittelig. 

Jeg ble noe som heter "strippet" da en innvendig skjekk for å se modenhet, evnt åpning osv. Og jeg hadde ca 2 cm åpning, og kanskje det blir noe fort gang på ting nå som jordmoren har tøyd litt inni der. Fikk en god nyhet og det er at om fødselen ikke starter av seg selv innen lørdag. Så skal jeg på føden kl 09:00 lørdags morgen, og da blir jeg satt igang og det er så godt å vite ! Nå er det ikke lenge igjen til jeg får se prinsessa mi, fikk også bekreftet nok engang idag at det er ei jente der inne <3 Var herlig å se hun igjen å se alt var bra! Nå er det bare å vente :D 

Bilde fra sykehuset idag også ett bilde jeg tok på badet istad. Har på boksershortsen til kjæresten <3

fem dager på overtid

Tenkte det var påtide å si hei igjen, og medele at jeg fortsatt ikke har født! Nå er jeg 41 uker og 1 dag gravid, så jeg er fem dager på overtid. Skal si disse dagene går sakte, og det er som om jeg sitter på pinebenken. Dette med å vente og lure på når det skal skje, er rett og slett slitsomt! Har overtids kontroll kl 09:00 nå på onsdag så nå syns jeg hu like så godt kan holde seg inne til da, for da kan jeg føle meg enda tryggere under fødselen siden det er ultralyd og sånt og kanskje jeg får vite ca hvor mye hun veier også. 

Er så redd hun skal være stor, jeg har jo lagt på meg 23 kilo nå! Det er helt sykt, men mye av det er også vann. Og betyr ikke nødvendigvis at hun blir stor selvom jeg har lagt på meg mye, egentlig har det ikke så mye å si i det hele tatt. Kan hvertfall tenke meg at innen en uke så er jeg endelig mamma ! For man skal helst ikke gå lengre enn 2 uker overtiden, så håper de setter meg igang nå på onsdag om ingenting har skjedd til da. Skal trygle de om det, og si jeg blir så sliten at om jeg må gå lenger over tiden så er jeg ikke sikker på om jeg har nok krefter til å føde, hehe. Så de MÅ!

Eneste jeg har gjort idag er å farge brynene mine og nappe de, nå venter jeg på at mamma skal komme hjem med hårfarge til meg så skal jeg få tatt etterveksten min. Forresten for de som ikke vet jeg er hjemme hos moren min på Kongsvinger frem til jeg føder siden jeg har fødeplass her, bor egentlig på Strømmen men ville ikke føde på Ahus.

Underveis 

Etter, glemte selvfølgelig å ta før bilde da men.. 

Og for de som lurer så bruker jeg denne å farge med, fåes kjøpt på vita og cubus som jeg vet om og koster 75 kr eller noe sånt. 


41 uker fortsatt ingen baby

Mange som skjekker inn her på bloggen og lurer på om jeg har født enda, og da kan jeg svare meg engang NEI det har jeg ikke ! Imorgen har jeg gått 41 uker gravid, noe som gjør meg sprø! Herregud så tregt dagene går når man har gått over termin, nå er jeg tre dager over termin. Aldri vært så utålmodig før, kjenner også to stk som har termin etter meg som allerede har født, har ei vennine som har termin om 2 uker og hun er i fødsel nå. Blir blod sjalu, haha! Alle sniker i køen forbi meg, mens jeg fortsatt er er sprekkferdig og ingenting skjer! 

Regner med at jeg ikke kommer til å føde med det første heller, for har ingen tegn til fødsel. Har ingen kynnere lenger noe som er veldig rart, de har dabbet helt av! Skal på overtids kontroll på onsdag om det ikke har skjedd noe til da, noe jeg regner med at det ikke har. Men håper veldig fødselen starter snart, blir nesten litt deprimert også nå som dagene går så sagte og det er ikke noe å finne på heller som får tiden til å gå. Sex hjelper heller ikke, for tro meg vi prøver! høhø ..  

Gleder meg så altfor mye til jenta vår kommer, godt å vite at hun hvertfall er her innen 2 uker ! 

Slenger med ett bilde av litt av stuen vår, eller er jo nesten hele for stuen for den er ikke stor men har også en del til med spisebord. Kommer til å legge ut bilder av hele leiligheten etterhvert når den er ferdig. Mye som må gjøres enda :-)
 

40 UKER PÅ VEI STATUSRAPPORT + MAGEBILDE


 Termin: 17 Oktober

 Trimester: Tredje og siste trimester!

 På vei: 40 uker !!

 Uker igjen: Ingen, nå er det kun TRE DAGER, iiik! Men har på følelsen at det blir overtid på meg desverre:/ 

 Høygravid: Sprekker snart, haha!

 Kjønn: Ei lita tulle  

 Navn: Må se hun først så kommer det vel naturlig :)

Barnerom: Deler rom med oss det første året.

Aktivitet: Ja, men mest hikking og bevegelser i ribbeina. 

 Siste innkjøp: Siste innkjøpet er fortsatt sengehimmel, men fått en del av mamma<3

 Mangler av utstyr: Vippestol, babygym, ammepute og flaske sterilisator. Vant jo gavekort på 2000 kr så tenkte å bruke det snart :)

Hodet ned: Ja

Hodet festet: Hodet er knapt festet bare, men har en baby innen to uker uansett hva :D

Matkick: IS må ha det hele tiden :p

Utålmodig: Går ikke ann å bli mer utålmodig nå!

Vann i kroppen:  Masse

Strekkmerker: Masse på lårene, rumpa og å kun ett på venstre hofte.

Kynnere: Masse, men ikke nok! Vil ha mer nå, vil bli ferdig.

 Humør: Lykkelig og spent!

 Plager: Ikke noe spesielt bortsett fra kynnere som begynner å bli så plagsomme kan jeg ikke bare få rier å bli ferdig med det.. 

Vektøkning: 21 kilo..

 Sykehusbaggen: Den står pakket og klar, men skal gjøre om noe siste finish imorgen for da drar jeg å sover hos mamma frem til fødsel.

 Fødselsforventinger: Gleder meg masse, og er så spent på alt! Tar alt som det kommer<3

 Neste kontroll: Jordmor imorgen. 

Siste nusse mage bilde, snart har vi jenta vår i armene 
 

KONKURRANSE GAVEKORT PÅ 2000 KRONER

Igår fikk jeg en kjempe gledelig nyhet på mail ! Og det var at jeg har vunnet gavekort på 2000 kr og handle for på jollyroom.no. Det er den nye baby-barne butikken som har kommet til Norge, har skrevet innlegg om nettbutikken tidligere som dere kan lese her . 

Mangler jo som sagt babygym, vippestol, ammepute(vet ikke om jeg trenger det) og nå kunne jeg faktisk tenke meg også flaske sterilisator. Det må jo være mye bedre å bare legge flaskene, smokker osv oppi der å la det sterilisere seg selv, enn å måtte koke det hver eneste gang. Trur det blir det jeg skal bruke gavekortet på, men har 8 månder på meg innnen jeg må bruke det så venter til jenta vår har kommet så ser vi hva vi trenger da :-) Ble hvertfall veldig glad for å vinne, 2000kr kommer godt med nå. 

Er forresten så utålmodig nå, og føler meg så stygg og fæl om dagen. Orker nesten ingenting, så ligger bare hjemme å kjeder meg, så nå har jeg nettopp vært på butikken og handlet inn middag og vært på video butikken å kjøpt inn siste sesongen til frustrerte fruer, denne siste sesongen har jeg ikke fått med meg så nå har jeg 15 timer med tv titting mens jeg venter på lille jenta mi skal komme ! 


Her kommer jeg til å befinne meg de neste dagene, godt plantet i sofahjørnet under pleddet <3

39 UKER PÅ VEI STATUSRAPPORT + MAGEBILDE


Magen kan se litt mindre ut på bilder, men tro meg jeg er klekkeklar og den er stoor! Gleder meg til å bli kvitt den nå og bare få jenta vår i armene <3

 Termin: 17 Oktober

 Trimester: Tredje og siste trimester!

 På vei: 39 + 1 uker

 Uker igjen: 1 uke og 2 dager bare! 

 Høygravid: Ja, kan vel ikke bli mere høygravid nå..

 Kjønn: Ei lita prinsesse  

 Navn: Har ikke funnet noe, må som sagt tidligere se hun først<3

Barnerom: Deler rom med oss det første året.

Aktivitet: masse, begynner å bli slitsomt nesten nå :p

 Siste innkjøp: Siste innkjøpet er vel sengehimmel, har ikke kjøpt noe siden sist:)

 Mangler av utstyr: Vippestol, babygym og ammepute. Har ikke giddi å kjøpt ammepute enda for jeg vil se om jeg får til ammingen først:)

Hodet ned: Ja

Hodet festet: Hodet er knapt festet.. Fått beskjed om at når vannet går vil hodet feste seg, det ligger godt ned i bekkenet men ligger på en måte og flyter på vannet.

Matkick: Lyst på alt nå den siste uken, spesielt sjokolade! 

Utålmodig: Helt sykt og, bare ett lite tegn så håper jeg på at det er fødselen som setter i gang. Men det er det jo ikke :/

Vann i kroppen:  2 ødem fortsatt.

Strekkmerker: Masse på lårene, rumpa og å venstre hofte som dere sikkert ser på bilde over. Men plager meg faktisk ikke mer.

Kynnere: Masse, håper de går over til noe mer seriøst vil ha henne ut nå!

 Humør: Sliten, lei og utrolig spent på dagene som kommer !

 Plager: Vonde kynnere, kan jeg ikke bare få rier da og bli ferdig? høhø.. Og idag begynte jeg faktisk å blø masse neseblod, har aldri blødd neseblod i hele mitt liv før!

Vektøkning: 20 kilo .. Men nå er det kun en uke igjen til termin og driter i hvor mye jeg går opp nå siste ukene, det skal bort uansett.

 Sykehusbaggen: Den står pakket og klar! 

 Fødselsforventinger: Merker at jeg blir nervøs, men er også så spent! Hvis jeg får "tegn" til fødsel merker jeg med engang at jeg kommer på gråten. 

 Neste kontroll: Lege 11 Oktober.

Ligger også midt på streken på symfyse-fundusmålene : D
 

hodet knapt festet

Er det noe som irriterer meg veldig nå er at jeg får forskjellige beskjeder om hvordan hodet til den lille er, i uke 33 fikk jeg beskjed av min gamle jordmor at det var festet. Jeg ble jo så glad for det, mens nå har tre forskjellige andre kjent etter og det er altså ikke festet, det ligger bare langt ned i bekkenet. De sier det er knapt festet like før, men hun kan fortsatt snu seg om hu vil men det er veldig liten sjangs for det, men sjangsen er jo der ! 

Var hos min nye lege idag, og jeg er virkelig så fornøyd med han ! Skulle ønske jeg hadde hatt han igjennom hele svangerskapet, siden hodet ikke er helt festet har jeg vært redd for at hun skal snu seg. Vært redd for at hun ligger i seteleie, men min nye lege har eget ultralyd utstyr på legekontoret! Så idag fikk jeg se og bekreftet at hodet ligger ned hvertfall, men fortsatt bevegelig. Skal dit engang i uken nå frem til termin så vi får sett på ultralyden om hodet peker nedover fordi jeg er så nervøs for at hun skal snu seg. 

Skal vannet gå nå også, så har jeg fått beskjed om at jeg må legge meg flatt på ryggen pga navlestrengen kan komme i klem mellom hodet siden det ikke er festet. Håper det fester seg skikkelig snart, regner med at jeg sikkert går over termin. Ofte pleier jo hodet å feste seg flere uker før fødsel på førstegangs fødene, men det er jo også veldig invidiuelt det også som alt annet. Bare håper jeg ikke må gå kjempe lang tid på overtid, men er innstilt på det. 


// Når festet hodet seg til bekkenet hos deg, og hvor lang tid etter fødte du? 


 Her er noe jeg fant på nettet fra en lege :
Hos førstegangsgravide pleier fosterhodet feste seg som regel noen uker før terminen. Hvis ikke det skjer så er det oftest tegn for at terminen rett og slett stemmer ikke helt og den er egentlig litt senere enn antatt (dvs, da vil du gå over terminen).En annen årsak kan være at du har kanskje for mye fostervann, slik at hodet ikke kan feste seg siden det ?svømmer? over bekkenet (men da vil det feste seg med en gang når vannet går).Ellers er det også mulig at hodet rett og slett ikke passer inn i bekkenet fordi bekkenet kanskje er for smalt eller hodet ligger ennå ikke riktig."Marita Michelsen, 20 år bor i Akershus sammen med samboeren min Alexander. Og vi har en nydelig datter som heter Alina, følg meg gjerne ♡ Kontakt meg på : maritasblogg@hotmail.no ♡

Lilypie First Birthday tickers


Februar 2014 September 2013 Juli 2013 Mai 2013 April 2013 Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 Mars 2012


Blogg livet som mamma Shopping Skjønnhet Svangerskapet Trening og Mat